A.A.Ferreira S.A.

A.A.Ferreira S.A.

Ferreira, ensimmäinen ja yksi perinteikkäimmistä Portugalin portviinitaloista, perustettiin v. 1751, kun ulkomaalaiset kauppiaat Pohjois-Euroopasta jo myivät Eurooppaan Porton viinejä. Ferreiran suuruuden takana on yksi viinimaailman dynaamisimmista naisista, Dona Antonia Ferreira (1811-1896).

Jäätyään leskeksi vain 33-vuotiaana, hän omisti kaiken tarmonsa ja energiansa Ferreiran portviineille sekä rypäleiden kasvatukseen näitä hienoja viinejä varten. Alku oli vaatimaton, mutta vähitellen Dona Antonia Ferreira hankki omistukseensa viinitarhoja Douron parhaimmilta alueilta ja aina Espanjan rajalle saakka. Visioonsa uskoen yrityksestä kasvoi menestystarina ja Dona Antonia Ferreirasta aikansa rikkanen nainen Portugalissa.

Tänä päivänä Ferreira omistaakin kaikkiaan kahdeksan quintaa eli tilaa, pinta-alaltaan melkein 350 hehtaaria. Näiltä tarhoilta saadaan reilu kolmannes yhtiön tarvitsemista rypäleistä. Ferreira on erityisen tunnettu tawny -porteistaan, mutta myös kirjastostaan, jossa on vuosikertaportviiniä Waterloon taistelun vuodesta 1815 lähtien. Ferreiran tilalla voi myös vierailla, tutustumassa portviineihin ja niiden värikkääseen historiaan.

Ferreira -portviinit ovat osa Portugalin kulttuuriperintöä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!