Miten valmistetaan klassinen Hugo drinkki?

Miten valmistetaan klassinen Hugo drinkki?

Hugo drinkki on lähtöisin Italian pohjoisosasta, Etelä-Tirolin maakunnasta. Tämän drinkin kehitti vuonna 2005 Roland Gruber versioksi Spritz Venezianosta, joka valmistetaan italialaisesta katkerosta, kuohuviinistä ja soodasta. Katkeron sijaan Gruber käytti sitruunamelissasiirappia ja lisäsi juomaan koristeeksi minttua.

Kun drinkin suosio lähti kasvuun hänen työskennellessään Sveitsissä, kotitekoinen siirappi vaihtui ensin laajemmin saatavilla olevaan seljankukkasiirappiin. Hugosta on muodostunut yksi moderneista klassikoista, ja se on erityisen suosittu kesäaikaan terassijuomana. Tämä raikkaan kukkea drinkki tuo kesäfiiliksen kuitenkin mihin vuodenaikaan tahansa!

Hugo valmistetaan näistä ainesosista

Hugo drinkki valmistetaan kuohuviinistä ja seljankukkamehusta, -siirapista tai -likööristä sekä soodavedestä. Drinkki saa lisäaromia koristeena käytetystä mintusta. Mintusta saa parhaat aromit esille, kun lehtitupsuja “vihtoo” hyvin kevyesti kämmenselkää vasten ennen drinkkiin lisäämistä. Lehtiä ei kannata kuitenkaan murskata, koska se tekee mausta kitkerän.

Kaikki raaka-aineet kannattaa jäähdyttää hyvin, jotta drinkki pysyy kylmänä ja raikkaana. Laadukkaat jääpalat ovat myös avainasemassa drinkin jäähdyttämisessä, eikä niiden määrässä kannata pihtailla: jos jäitä on liian vähän, ne eivät jaksa jäähdyttää drinkkiä. Tällöin vähäiset jäät alkavat sulaa, ja lopputuloksena on vetinen, lämmin juoma. Reilusti siis vaan jäitä lasiin!

Millainen kuohuviini Hugoon kannattaa valita?

Hugo on kotoisin Pohjois-Italiasta, eli italialainen kuohuviini on luonteva valinta tähän drinkkiin. Proseccon pirteät kuplat ja raikas sitruksisuus sopivat hyvin Hugon pohjaksi. Koska Hugoon käytetään myös kukkean makeaa seljankukkaa, kannattaa kuohuviiniksi valita kuiva tuote. Esimerkiksi Zonin Prosecco Brut on erittäin hyvä vaihtoehto.

Zonin Prosecco Rosé cocktail: Rosé Hugo
Hugo drinkin voi valmistaa myös Rosé Proseccosta.

Mikä on paras lasi Hugolle?

Hugo tarjoillaan yleensä viinilasista, mutta on the rocks -lasi sopii myös hyvin. Lasin vetoisuuden tulisi olla vähintään 3 desilitraa, jotta sekä drinkki että jääpalat mahtuvat lasiin hyvin. 

Klassisen Hugon resepti

10 cl kuohuviiniä (esimerkiksi Zonin Prosecco Brut)
2 cl seljankukkamehua (esimerkiksi Brunneby)
tilkka soodavettä
koristeeksi mintun tupsu ja limelohko

  1. Mittaa lasiin 2 cl seljankukkamehua ja täytä lasi jäillä.
  2. Kaada joukkoon 10 cl kuohuviiniä sekä tilkka soodavettä, sekoita kevyesti.
  3. Koristele drinkki mintulla ja limelohkolla.

Vinkki! Voit valmistaa drinkin myös useammalle hengelle kannuun.

Lähteet:
https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/5039/hugo
https://www.liquor.com/articles/spritz-cocktails/

Teksti: Laura Hujanen
Kuvat: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!