Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka
Rypäle
Grûner Veltliner
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Hedelmäinen, omenainen, mineraalinen, yrttinen
Maku
Kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen, elegantti, jossa päärynää, keltaista omenaa ja villiyrttejä
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Itävalta
Alue
Wachau
Tuottaja
Josef Fischer
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Federspiel
Hintaryhmä
0
EAN
9120061311028
SKU
607162
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 2 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viinistä

Josef Fischer Grüner Veltliner Federspiel Rossatz tulee nimensä mukaisesti Tonavan etelärannalla sijaitsevasta pienestä Rossatzin kylästä Wachaun alueelta, joka on yksi Itävallan arvostetuimpia viinialueita. Rypäleet viiniin tulevat yhdeltä yksittäiseltä viinitarhalta ja Federpiel-laatuluokituksen vaatimusten mukaisesti rypäleet kerätään aina käsin.

Rossatzin alueella maaperä on tyypiltään hiekkakiveä, savea ja soraa. Josef Fischerille on tärkeää, että viinitarhoja hoidetaan kestävillä toimenpiteillä, tarkoittaen mm. että tarhoilla ei käytetä tuholaismyrkkyjä tai rikkakasvien torjunta-aineita. Sen sijaan tarhoilla suojellaan hyödyllisiä eläimiä kuten perhosia ja erityisesti mehiläisiä ja toisaalta istutetaan kukkivia kasveja kuten apilaa ja tattaria.

Rypäleet on kerätty käsin syyskuun alkupuolella ja puristettu hellävaraisesti mehuksi. Rypälemehu on siirretty terästankkeihin ja sen on annettu käydä luonnollisesti omilla hiivoilla. Tämä vaihe kestää neljästä kahdeksaan viikkoa. Sen jälkeen viini on kypsynyt sakan päällä seuraavan vuoden alkuun ja lopuksi viini on suodatettu sekä pullotettu.

Tyypilliseen Federspiel-viinin tapaan myös Josef Fischer Grüner Veltliner Federspiel Rossatz on hyvin hedelmäinen, elegantti ja tasapainoinen.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin runsaiden salaattien, vaalean kalan sekä kasvis- ja pastaruokien kumppaniksi. Se on parhaimmillaan viiennettynä 9-11 asteiseksi.

Weingut Josef Fischer

Fischerin perhe on viljellyt viiniä Rossatzin kaupungissa Tonavan oikealla rannalla jo vuodesta 1898. Hiljattain Josef Fischer nuorempi otti viinitalon ohjat käsiinsä, ollen jo viidennen sukupolven viinintekijä perheessä. Joe opiskeli viininvalmistusta tunnetussa Klosterneuburgin koulussa, ennen kuin matkusti Uuteen Seelantiin, Australiaan, Saksaan ja Etelä-Afrikkaan oppimaan erilaisia viininvalmistustyylejä ja -menetelmiä. Josef Fischerin viinitalo tuottaa pääasiassa valkoviinejä, joista suurin osa on Grüner Veltlineriä (70 %). Rieslingin osuus on 25 % ja Gelber Muskatellerin 5 %.

Luotettuaan viininvalmistuksen poikansa käsiin, Josef Fischer vanhempi on keskittynyt melkein sukupuuttoon kuolleen "Huchen"-kalan (Tonavan lohen) kasvattamisen. Fischerin perheen rakkaus ja arvostus luontoa kohtaan on inspiroinut myös heidän viinipulloetikettejään, joissa juuri ”Huchen” komeilee.

Wachaun alue on Itävallan arvostetuimpia viinialueita ja samalla yksi maailman kauneimmista jokilaaksoista, missä jyrkille rinteille pengerretyt viinitarhat reunustavat Tonavan vartta. Syystäkin Wachau on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Korkean laadun taatakseen alueen viinintuottajat kuuluvat paikalliseen “Vinea Wachau – Nobilis Districtus” -järjestöön, joka määrittelee kolme laatuluokkaa: “Steinfeder”, “Federspiel” ja “Smaragd”. Wachaun alueen valkoviinien ainutlaatuisuuden turvaamiseksi kaikilla luokilla on tiukat laatuvaatimukset ja esimerkiksi koneellinen sadonkorjuu on kielletty.

www.huchenfischer.at/en/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!