Graffigna Centenario Pinot Grigio valkoviini.
San Juan, Argentiina

Graffigna Centenario Pinot Grigio

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Blinit Miedot juustot Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna
Rypäle
Pinot Grigio
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Runsas, aromaattinen, kukkainen, persikkainen, aprikoosinen
Maku
Kuiva, raikas, hedelmäinen, jossa sitruunaa, aprikoosia
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Argentiina
Alue
San Juan
Tuottaja
VSPT Argentina Wine Group
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
EAN
7790168000594
SKU
607014
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 4,5 g/l

Viinistä

San Juan on Argentiinan toiseksi suurin viinialue. Graffigan viinitarhoilla vallitsee mikroilmasto, jossa on pilvettömät kuumat päivät, alhainen kosteus ja viileät yöt. Nämä olosuhteet tuottavat kypsiä, runsas hedelmäisiä ja aromikkaita rypäleitä, joissa on hyvä hapokkuus.

Pinot Grigio -rypäleet tulevat San Juanin Tulum-laaksosta, joka sijaitsee 600 metrin korkeudessa merenpinnasta. Rypäleet kerätään käsin aamulla viileän aikaan ja puristetaan mehuksi hellävaroen. Rypälemehu käytetään lämpökontrolloiduissa terästankeissa 12-14 asteen lämpötilassa. Viini ei ole käynyt malolaktista käymistä, jolloin hapokkuus saadaan pidettyä korkeampana.

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffigna

Graffignan viinitalon perusti italialainen maahanmuuttaja Santiago Graffigna vuonna 1870. Hän oli intohimoinen visionääri ja hyvin yrittäjähenkinen mies, joten hän istutti ensimmäiset viinitarhat San Juanin alueelle. Viinitilaa pidetään San Juanin vanhimpana ja yhtenä Argentiinan historiallisimmista viinitaloista. Se on säilyttänyt alkuperäisen viininvalmistusfilosofiansa, valmistaen rohkeita ja luonteikkaita viinejä, joista näkyy 150 vuoden kokemus ja huippuosaaminen. Graffina kuuluu nykyään VSPT Wine Groupin omistukseen.

graffignawines.com

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

 

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!