Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg on vuoden 2016 paras valkoviini

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg on vuoden 2016 paras valkoviini
14.12.2016

Viinilehti on valinnut Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchbergin vuoden valkoviiniksi 2016. Voittajaviini on klassinen, hillityn tyylikäs ja moniulotteinen riesling, joka hurmaa hienostuneisuudellaan. Viini tulee Ranskan Alsacesta.

Viini-lehti valitsi Vuoden valko- ja punaviinin nyt jo 13:nen kerran. Viini-lehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat viinejä pitkin vuotta Viinistä viiniin -kirjaa ja Viini-lehden uutuusarvioita varten. Kaikki viinit maistellaan sokkona. Lajinsa parhaat viinit päätyvät Vuoden viini -ehdokkaiksi. Finalistien valitsemisen jälkeen viinejä arvioidaan vielä useampaan kertaan niin, että niiden alkuperä on tiedossa.

Viini-lehden Vuoden viini -valinnoissa korostuu saavutettavuus. Ehdokkaat valitaan korkeintaan 30 euroa maksavien Alkon vakiovalikoiman viinien joukosta. Mukaan ei oteta kertaeriä, jotta varmistutaan siitä, että voittajat ovat kuluttajien saatavilla. Nämä kriteerit karsivat tänäkin vuonna finalistien joukosta useita erinomaisia viinejä.

Vuoden valkoviini on hedelmäinen ja sitruunaisen hunajainen riesling

Viinilehti kuvailee voittajaviiniä: ”Voimakas ja kuiva, varsin runsas maku seuraa aromeiltaan vahvasti vahamaista ja kukkaista tuoksua. Viiniä sävyttää myös kypsiä limettejä ja sitruunoita muistuttava hedelmähapokkuus, mikä nostaa veden kielelle. Ruokasuositus: Aromaattiset kala- ja kasvisruoat. Myös hieman mausteisemman ruoan seuraksi.”

Lue viinin arvio kokonaisuudessaan Viini-lehden sivuilta tästä linkistä.

Tutustu Gisselbrechtin viinitalon muihin Alkossa myytäviin viineihin

Gisselbrecht Riesling Tradition
Hinta Alkossa: 11,99 €

Gisselbrecht Riesling Tradition on raikas ja monipuolinen alsacelainen valkoviini. Viini- ja ruokayhdistelmistä toimivat hyvin kala ja äyriäiset, mutta myös valkohomejuustot ja erilaiset kasvisruoat. Loistava rapuviini, joka toimii hienosti myös seurusteluviininä.

*****

Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition
Hinta Alkossa: 13,90 €

Tämän valkoviinin runsas, puolikuiva maku kantaa voimakkaammatkin ruoat, joten suosittelemme viiniä mausteisille ruoille, kuten thai-ruoat ja voimakkaat juustot. Se on myös erinomainen kumppani hanhenmaksalle ja esimerkiksi sipulipiiraalle.

*****

Gisselbrecht Crémant d'Alsace Blanc de Noirs Brut
Hinta Alkossa: 16,79 €

Tämä elegantti kuohuviini on valmistettu vain tummakuorisista Pinot Noir- rypäleistä. Kuohuviinin maku on kuiva, hedelmäinen ja elegantti ja siinä on myös hentoa paahteisuutta. Kokeile aperitiivina tai kala- ja äyriäisruokien kumppanina.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!