Hinta Alkossa
30,98 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Nauta Noutopöytä Pasta ja pizza Porsas Seurustelu
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah/Shiraz
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Runsas, jossa jossa tummia marjoja, mustaherukkaa, kirsikaa, luumua, puolukkaa
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, metsämarjainen, luumuinen, mausteinen, kevyen vaniljainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 300 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Eettinen tuote Paikallinen ekosertifiointi
Hintaryhmä
0
Litrahinta
9,99 €/l
Alkon tuotekoodi
478698
SKU
606199
Korkkityyppi
Muu
Pulloja / laatikko
4 kpl
Sokeripitoisuus 8 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Gato Negro Red Blend -Viinilehden LÖYTÖ!

Gato Negro Red Blend -hanapakkaus  sai upeat arvostelut Viinilehdeltä: kolme tähteä ja LÖYTÖ!
Viinilehti suosittelee Gato Negro Red Blendiä monipuolisuutensa vuoksi noutopöytään tai mukaan kesän piknikille.

Ruokasuositukset ja tarjoilu

Gato Negro Red Blend on For Life -sertifioitu eettisen kaupan viini, joka sopii monipuolisesti liharuokien kanssa ja on oiva grillijuhlien juoma, sopii myös pitopöytään ja ihan vain sellaisenaan nautiskeltavaksi. Viini on tervetullut uutuus myös hieman makeammankin punaviinin ystävälle, sillä siinä on sokeria 8 g/l.

Viini on valmis juotavaksi ja parhaimmillaan tarjoiltuna 16-18 -asteisena.

Gato Negro - Suomen tunnetuin viinibrändi

Uudet viinibrändit tulevat ja menevät, mutta Gato Negro pitää vuodesta toiseen pintansa suomalaisten kestosuosikkina. Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi (Wine Intelligence 2019 -tutkimus) ja joka vuosi Alkon myydyimpiä tuotteita, sekä puna- että valkoviineissä.

Suomessa Gato Negro on ollut myynnissä kolmisenkymmentä vuotta, mutta mustan kissan tarina alkaa jo 1960-luvulta Chilestä, jolloin viinintuottaja Viña San Pedro mietti, minkä nimen antaisi uutuusviinilleen. Nimen tulisi kuvastaa vahvuutta ja erilaisuutta ja silloisen saksalaisen pääviinintekijän mieleen tuli kaksi sanaa: Schwartze Katze. Vanhan saksalaisen legendan mukaan Mosel-joen varrella asui musta kissa, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa. Schwartze Katze, musta kissa oli täydellinen nimi viinille, joka tuotiin markkinoille espanjaksi käännettynä nimellä Gato Negro.

Gato Negro oli myös ensimmäinen chileläinen viinibrändi, josta amerikkalaislehdistö on koskaan kirjoittanut ja tänä päivänä kaksi pulloa Gato Negro -viiniä avataan joka sekunti jossain päin maailmaa! Gato Negro -viinejä viedään yli 80 maahan Suomen ollessa yksi suurimpia vientikohteita.

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit, näiden lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluu myös esimerkiki Castillo de Molina, 9 Lives ja 1865 Selected Vineyards. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!