Pizzapohja 4 kpl:
Tarvitset:
8 g tuorehiivaa
375 g 00-jauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
1 tl sokeria
1/4 dl oliiviöljyä
- Sekoita kaikki aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa kymmenisen minuuttia.
- Kohota kylmässä yön yli tai lämpimässä tunti.
- Leikkaa taikinasta n. 100 g:n painoisia paloja ja kauli parin millin paksuisiksi pizzapohjiksi.
Tarvitset:
1 prk smetanaa
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunanmehua
100 g kylmäsavulohta
Tilliä
Kirsikkatomaatteja
- Grillaa pizzapohjia kunnes ne ovat kypsiä.
- Ota sivuun. Sekoita smetana, suola, mustapippuri ja sitruunamehu kastikkeeksi.
- Levitä kastiketta kypsän pizzapohjan päälle.
- Revi päälle kylmäsavulohisiivuja, nypi tilliä pizzan päälle ja halkaise muutama kirsikkatomaatti pizzan päälle.
Resepti ja kuva: Pasi Kuronen ja Sami Kuronen