Tyylikäs grilliruoka valmistuu helposti vaikkapa vierastarjottavaksi. Tämän ruoan voit valmistaa kokonaan grillin ympärillä. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.Reseptillä tulee 6 annosta
Tarvitset:
6 broilerin paistileikettä
Marinadi:
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
ripaus rakuunaa
Lisäksi:
100 g Serranon kinkkua
6 aurinkokuivattua tomaattia
Lisäke:
1 iso kesäkurpitsa
1-2 paprikaa
3 sipulia lohkoina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
Tee näin:
-
Valmista marinadi: Sekoita hienonnettujen valkosipulinkynsien joukkoon rypsiöljy, suola ja ripaus rakuunaa. Levitä marinadi broilerin paistileikkeiden päälle kauttaaltaan.Anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.
-
Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
-
Käännä Serranon kinkut paistileikkeiden ympärille. Piilota kunkin leikkeen sisään yksi aurinkokuivattu tomaatti.
-
Esivalmistele kasvikset: Paloittele kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi. Paloittele paprika, lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Grillaa paistileikkeet molemmin puolin kuumassa öljytyssä grillissä.
-
Grillaa kasvikset öljytyssä grillivuoassa tai kääntele hetki kuumalla pannulla.
-
Mausta lopuksi soijakastikkeella ja mustapippurirouheella.