Herkullinen savulohisalaatti pirteällä piparjuurikastikkeella neljälle.
Perunakakut | |
2 | Keskikokoista perunaa |
2 | Kevätsipulia |
1,5 dl | Tuoreita persiljan lehtiä |
2 rkl | Piparjuurta |
1 | Kananmuna |
Merisuolaa myllystä | |
Mustapippuria myllystä | |
Oliiviöljyä | |
4 | kananmunamuottia |
Salaatti | |
200 g | Savustettua lohta |
1 | Kurkku pieneksi pilkottuna |
1 | Ruukku Mizuna-salaattia |
2 tl | Lohenmätiä |
Kastike | |
0,5 dl | Sitruunamehua |
0,5 dl | Extra Virgin oliiviöljyä |
1 rkl | Piparjuuritahnaa |
Ohje:
-
Kuori ja pilko perunat ja sipulit, silppua valmiiksi myös persilja.
-
Laita kaikki perunakakkujen ainekset tehosekoittimeen ja vatkaa, kunnes seos on tahnamaista.
-
Laita kananmunamuotit öljytylle, mietolämpöiselle paistinpannulle ja täytä ne perunakakkumassalla.
-
Paista ne kullanruskeiksi ja käännä ja paista toinen puoli.
-
Kun kakut ovat valmiit, poista muotit.
-
Voit tehdä perunakakut halutessasi jo etukäteen, koska ne on helppo lämmittää myöhemmin tarjoilua varten.
-
Sekoita salaatti kulhossa ja kastike omassaan. Kaada sitten kastike salaatin päälle, sekoita ja pinoa tyylikkäiksi annoksiksi perunakakkujen päälle.