Siikaceviche

Vähärasvainen kala
Siikaceviche -reseptin kuvituskuva, jossa erilaisia kasviksia.

Siika on arvostetuimpia ruokakalojamme, joka elää puhtaissa ja kirkkaissa vesistöissä. Sen valkoisesta ja rasvaisesta lihasta voi valmistaa monipuolisia ja maukkaita kalaruokia. Tuoreen siian hienovarainen maku on parhaimmillaan, kun siitä kypsentää marinoimalla tyylikkään cevichen. Marinoitaessa kalan valkuaisten rakenne muuttuu ja kalasta tulee kiinteämpi. Marinointiajan ja sitruunamehun määrän mukaan kalan väri muuttuu kuultavasta valkoiseksi. Oleellista cevichessä on se, että kypsentäminen säilyttää kalalle ominaisen maun.

Tarvitset:

vajaan kilon painoinen siika

marinadi:
yhden sitruunan mehu
1 dl rypsiöljyä
1 tl hienojakoista suolaa
30 g hienoa sokeria
1 tl musta- ja viherpippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään.
  2. Puhdista siika, leikkaa fileiksi ja poista ruodot.
  3. Leikkaa fileet vinoittain ohuiksi viipaleiksi.
  4. Laita laakean astian pohjalle hieman marinadia ja nosta päälle siikaviipaleita.
  5. Kaada kalojen päälle lisää marinadia ja nosta loput kalafileet kulhoon.
  6. Kaada loppumarinadi kalojen päälle ja laita astia kylmään.
  7. Sitruunan vastapuristetun mehun sitruunahappo kypsentää kalan.
  8. Anna marinoitua mielellään yön yli.

Resepti: Heikki Remes
www.viinimes.com

Viinisuositukset

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!