Omenainen murupiirakka

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Omenaisen murupiirakka -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Ihana syksyinen herkku valmistuu vaikkapa kotimaisista omenoista. Sopii hienosti arjen kahvihetkiin tai vaikkapa hyvän aterian päätteeksi. 

Tarvitset:

1,5 kg tuoreita syysomenoita
1,5 dl fariinisokeria
Murupinta
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Tee näin:

  1. Kuori omenat, poista kuori ja siemenkodat. Leikkaa paloiksi, lado voideltuun vuokaan ja mausta fariinisokerilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä omenat pehmeiksi 200-asteisessa uunissa (noin 30 min.)
  2. Valmista murupinta; sekoita sokeri ja jauhot sekä nypi voi sekaan. Peitä kypsät omenat murukerroksella. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti: Heikki Remes
www.viinimes.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!