Kahlúa tryffelit

Jälkiruoka Suklaa
Itse tehty joululahja tai tuliainen: Kahlua tryffelit

Kahlúa tryffelit on helppo ja näyttävä itse tehty joulun lahja tai tuliainen.

(reseptistä tulee noin 15–20 kpl, riippuen minkä kokoisia palloja pyörittelee)

Tarvitset:

2 dl kasvipohjaista vispiä
350 g tummaa suklaata
2 rkl fariinisokeria
1–2 tl espressojauhetta
pieni ripaus merisuolahiutaleita
3 rkl Kahlúa kahvilikööriä

Kuorrutukseen:
piparimurua (hienoksi jauhettua esim. sauvasekoittimella) ja kaakaojauhetta tai sulaa tummaa suklaata, syötävää puuteri kultaa /
valinnainen.

Valmistusohje:

  1. Kuumenna vispi kattilassa. Sammuta levy.
  2. Paloittele sekaan suklaa ja anna seistä hetki. Sekoita sula suklaa ja vispi tasaiseksi.
  3. Lisää sekaan sokeri, espressojauhe ja suola. Sekoita.
  4. Lisää viimeiseksi kahvilikööri ja sekoita.
  5. Peitä kattila ja laita seos jääkaappiin muutamaksi tunniksi / yön yli.
  6. Pyörittele jähmettyneestä massasta palloja. Massa hieman sulaa käsien välissä pyöritellessä, joten laita pallot jääkaappiin uudelleen jähmettymään.
  7. Kuorruta pallot piparimurulla, kaakaojauheella tai kasta ne vaikka sulaan suklaaseen ja viimeistele syötävällä kultapuuterilla. Laita pallot jääkaappiin (varsinkin suklaakuorrutteen täytyy vielä jähmettyä kylmässä).
  8. Vie tryffelit lahjaksi tai nautiskele itse.
  9. Säilytys jääkaapissa.

Kuva ja resepti: Marita Eriksson

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!