Kahlúa tryffelit on helppo ja näyttävä itse tehty joulun lahja tai tuliainen.
(reseptistä tulee noin 15–20 kpl, riippuen minkä kokoisia palloja pyörittelee)
Tarvitset:
2 dl kasvipohjaista vispiä
350 g tummaa suklaata
2 rkl fariinisokeria
1–2 tl espressojauhetta
pieni ripaus merisuolahiutaleita
3 rkl Kahlúa kahvilikööriä
Kuorrutukseen:
piparimurua (hienoksi jauhettua esim. sauvasekoittimella) ja kaakaojauhetta tai sulaa tummaa suklaata, syötävää puuteri kultaa /
valinnainen.
Valmistusohje:
- Kuumenna vispi kattilassa. Sammuta levy.
- Paloittele sekaan suklaa ja anna seistä hetki. Sekoita sula suklaa ja vispi tasaiseksi.
- Lisää sekaan sokeri, espressojauhe ja suola. Sekoita.
- Lisää viimeiseksi kahvilikööri ja sekoita.
- Peitä kattila ja laita seos jääkaappiin muutamaksi tunniksi / yön yli.
- Pyörittele jähmettyneestä massasta palloja. Massa hieman sulaa käsien välissä pyöritellessä, joten laita pallot jääkaappiin uudelleen jähmettymään.
- Kuorruta pallot piparimurulla, kaakaojauheella tai kasta ne vaikka sulaan suklaaseen ja viimeistele syötävällä kultapuuterilla. Laita pallot jääkaappiin (varsinkin suklaakuorrutteen täytyy vielä jähmettyä kylmässä).
- Vie tryffelit lahjaksi tai nautiskele itse.
- Säilytys jääkaapissa.
Kuva ja resepti: Marita Eriksson