Alex Nurmen Vaniljaliemessä marinoidut marja -jälkiruokareseptistä riittää herkuteltavaa neljälle.
Vaniljaliemessä marinoidut marjat | |
400 g | Tuoreita marjoja (mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, appelsiinia) |
1,5 dl | Sokeria |
1,5 dl | Vettä |
1 | Vaniljatanko |
Kuohuviinikastike | |
2 dl | Kuohuviiniä |
6 | Keltuaista |
2–3 rkl | Sokeria |
1 | Vaniljatanko |
Ohje marinoiduille marjoille
-
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet esiin.
-
Kaada vesi, sokeri sekä vaniljatanko siemenineen kattilaan ja keitä 15 min ajan.
-
Siivilöi kuuma sokeriliemi ja anna jäähtyä hetken ajan.
-
Paloittele sillä aikaa marjat ja sekoita ne kulhossa sokeriliemen kanssa.
-
Annostele maustuneet marjat jälkiruoka-astioihin ja kaada päälle kuohuviinivaahtokastiketta.
Ohje, kuohuviinikastike
-
Kaada valkoviini, keltuaiset, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko kattiaan ja kuumenna seosta niin, että se saostuu.
-
Varo keittämistä! Seos ei saa nousta yli 83 °C asteen tai muuten keltuainen erottuu ja kastike on kokkareista. ( Jos vahinko käy, niin voit siivilöidä kastikkeen, jolloin keltuainen jää siivilään ja saat vielä pelastettua kastikkeen.)
-
Kun kastike on kuohkeaa ja paksuhkoa se on valmis.
-
Jäähdytä ja tarjoile kylmänä marjojen kanssa.