Marinoidut marjat ja kuohuviinikastiketta

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Marinoidut marjat kuohuviinikastikkeella tarjoiluastiassa

Alex Nurmen Vaniljaliemessä marinoidut marja -jälkiruokareseptistä riittää herkuteltavaa neljälle. 

  Vaniljaliemessä marinoidut marjat
400 g Tuoreita marjoja 
(mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, appelsiinia)
1,5 dl Sokeria
1,5 dl Vettä
1 Vaniljatanko
  Kuohuviinikastike
2 dl Kuohuviiniä
6 Keltuaista
2–3 rkl Sokeria
1 Vaniljatanko

Ohje marinoiduille marjoille

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet esiin.

  2. Kaada vesi, sokeri sekä vaniljatanko siemenineen kattilaan ja keitä 15 min ajan.

  3. Siivilöi kuuma sokeriliemi ja anna jäähtyä hetken ajan.

  4. Paloittele sillä aikaa marjat ja sekoita ne kulhossa sokeriliemen kanssa.

  5. Annostele maustuneet marjat jälkiruoka-astioihin ja kaada päälle kuohuviinivaahtokastiketta.

Ohje, kuohuviinikastike

  1. Kaada valkoviini, keltuaiset, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko kattiaan ja kuumenna seosta niin, että se saostuu.

  2. Varo keittämistä! Seos ei saa nousta yli 83 °C asteen tai muuten keltuainen erottuu ja kastike on kokkareista. ( Jos vahinko käy, niin voit siivilöidä kastikkeen, jolloin keltuainen jää siivilään ja saat vielä pelastettua kastikkeen.)

  3. Kun kastike on kuohkeaa ja paksuhkoa se on valmis.

  4. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä marjojen kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!