Parsarisotto valkoisesta parsasta

Salaatit ja kasvisruoka
Parsarisottoannos mustalla lautasella

Alex Nurmen herkullinen parsarisoton ohje on täydellinen kevätsesongin herkku. Nauti se laadukkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin tai kuohuviinin kera. Helppo ohje neljälle. 

Parsarisottoon tarvitset

200 g Risottoriisiä
300 g Valkoista parsaa
1 Salottisipuli hienonnettuna
1 Valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl Valkoiniä
n. 4 dl Kasvislientä
1 dl Parmesaania raastettuna
1 dl Ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
3 rkl Oliiviöljyä
  Suolaa
  Mustapippuria
  Pinjansiemeniä

Ohje risottoon

  1. Kuumenna öljy kattilassa.

  2. Lisää riisit sekä hienonnetut sipulit ja kuullota kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

  3. Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.

  4. Lisää kasvislientä pienissä erissä, välillä haihduttaen kunnes riisi on napakan kypsää.

  5. Kuori ja leikkaa parsat 2 cm kokoisiksi viipaleiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuutin ajan.

  6. Mausta risotto parmesaanilla, tuoreyrtillä, suolalla ja mustapippurilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!