Alex Nurmen lohiresepti tsatsikin kera on neljälle.
800 g | Tuoretta merilohta |
1 | Sitruuna |
400 g | Bataattia |
400 g | Tuoretta vihreää parsaa |
Suolaa | |
150 g | Valmista tsatsikia |
Tsatsiki | |
100 g | Kurkkua |
2 dl | Turkkilaista maustamatonta jogurttia |
2 | Valkosipulinkynttä |
1 rkl | Oliiviöljyä |
1 tl | Sitruunanmehua |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Tuoretta minttua |
Ohje lohelle
-
Leikkaa lohi kahdeksaan samankokoiseen palaan ja mausta kalan pinta sitruunasta raastetulla kuorella sekä puristetulla mehulla.
-
Ripottele lohen pintaan myös suolaa ja jätä maustumaan tunniksi.
-
Leikkaa pesty bataatti 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä n. 5 min ajan.
-
Keitä myös kuorelliset parsat suolalla maustetussa vedessä 3-4 min ajan, riippuen parsojen koosta.
-
Kuumenna grilli ja kypsennä maustuneet lohipalat siinä ja grillaa myös bataatit sekä parsat siinä.
-
Tarjoile raikkaan tsatsikin kanssa.
Ohje, tsatsiki
-
Pese huolellisesti kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi.
-
Raasta myös valkosipuli hienoksi joukkoon.
-
Valuta raasteesta liiat nesteet siivilässä.
-
Halutessasi voit myös valuttaa jogurttia hetken aikaa, jolloin lopputulos on hieman kiinteämpi.
-
Sekoita kurkkuraaste, hienonnetut yrtit sekä mausteet keskenään ja lisää lopuksi valunut jogurtti.
-
Anna maustua hetki jääkaapissa.