Kokkaa Alex Nurmen reseptillä herkullinen lammasateria vaikkapa pääsiäispöytään.
2 | Karitsan karetta |
1 tl | Sormisuolaa |
Kastike | |
1 l | Lihalientä |
2 dl | Punaviiniä, Shiraz |
1 | Sipuli |
2 | Valkosipulinkynttä |
1 dl | Tuoretta timjamia |
1 dl | Tuoretta rosmariinia |
2 | Laakerinlehteä |
Sherryetikkaa | |
Papucassoulet | |
300 g | Keitettyjä papuja, esim. valko- tai mustapapuja |
1 dl | Tuoreita herneitä |
50 g | Voita |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje
-
Paista karitsan kareeseen kaunis väri pannulla pintaan.
-
Kypsennä liha 120-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämmöksi 54 astetta.
-
Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä 10 minuutin ajan ennen tarjoilua.
-
Kuullota pilkottua sipulia kattilassa kymmenen minuuttia.
-
Lisää joukkoon punaviini ja anna seoksen kiehua voimakkaasti toiset 10 minuuttia.
-
Lisää lihaliemi ja jatka keittämistä 20 minuutin ajan.
-
Siivilöi kokoonkeittynyt kastike.
-
Lisää lopuksi yrtit ja hauduta kastiketta vielä 15 minuuttia.
-
Lisää lopuksi makusi mukaan suolaa, sokeria sekä sherryetikkaa.
-
Lämmitä pavut kastikkeessa, lisää lopuksi voi ja herneet. Tarjoile karitsan kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi