Herkullinen simpukkakeitto à la Alex Nurmi.
Simpukkaliemi | |
1 kg | Eläviä sinisimpukoita |
0,75 dl | Kuivaa valkoviiniä |
2 | Sipulia |
5 | Valkosipulinkynttä |
1 ranka | Varsiselleriä |
0,5 | Fenkoli |
1 dl | Tuoretta timjamia |
5 | Laakerinlehteä |
Rypsiöljyä | |
Simpukkakeitto | |
0,5 | Fenkolia |
2 rankaa | Varsiselleriä |
2 | Sipulia |
4 | Valkosipulia |
50 g | Voita |
Rypsiöljyä | |
5 dl | Kermaa |
(0,5 dl | Maitoa) |
n. 1.5–2 l | Simpukkalientä |
Simpukkasalaatti | |
2 rkl | Simpukoiden lihat |
Salaattia | |
Kevätsipulia hienonnettuna | |
1 rkl | Oliiviöljyä |
Ohje simpukkaliemelle
- Huuhtele simpukat ja heitä kuolleet pois.
- Pilko sipulit, valkosipulit, fenkoli sekä varsiselleri isohkoiksi paloiksi ja kuullota ne kattilassa öljytilkan kera noin viisi minuuttia.
- Lisää timjami sekä simpukat ja kuullota kunnes osa simpukoista alkaa aukeamaan.
- Lisää valkoviini, mausteet sekä vettä niin paljon, että simpukat peittyvät.
- Kiehauta ja laske lämpötilaa niin että liemi kiehuu juuri ja juuri.
- Keitä 10 minuuttia ja siilaa liemi talteen.
- Säästä myös simpukat.
Ohje simpukkakeitolle
- Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.
- Lisää pilkotut fenkolit ja varsisellerit ja kuullota noin kolme minuuttia.
- Lisää liemi ja keitä niin että nesteestä haihtuu 2/3 ja maku voimistuu.
- Lisää kerma, kiehauta ja keitä hiljalleen viisi minuuttia.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Sekoita voi mukaan sauvasekoittimella.
- Jos haluat keittoon enemmän kuohkeutta, lisää maitoa kuumaan keittoon juuri ennen vaahdottamista.
Ohje simpukkasalaatille
- Sekoita raaka-aineet keskenään ja tarjoile keiton päällä.
Reseptit: Alex Nurmi