Sinisimpukkakeittoa ja simpukkasalaattia

Simpukat, osterit
simpukkakeitto valkoisella lautasella

Herkullinen simpukkakeitto à la Alex Nurmi. 

  Simpukkaliemi
1 kg Eläviä sinisimpukoita
0,75 dl Kuivaa valkoviiniä
2 Sipulia
5 Valkosipulinkynttä
1 ranka Varsiselleriä
0,5 Fenkoli
1 dl Tuoretta timjamia
5 Laakerinlehteä
  Rypsiöljyä
  Simpukkakeitto
0,5 Fenkolia
2 rankaa Varsiselleriä
Sipulia
4 Valkosipulia
50 g Voita
  Rypsiöljyä
5 dl Kermaa
(0,5 dl Maitoa)
n. 1.5–2 l Simpukkalientä
  Simpukkasalaatti
2 rkl Simpukoiden lihat
  Salaattia
  Kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl Oliiviöljyä

Ohje simpukkaliemelle

  1. Huuhtele simpukat ja heitä kuolleet pois.
  2. Pilko sipulit, valkosipulit, fenkoli sekä varsiselleri isohkoiksi paloiksi ja kuullota ne kattilassa öljytilkan kera noin viisi minuuttia.
  3. Lisää timjami sekä simpukat ja kuullota kunnes osa simpukoista alkaa aukeamaan.
  4. Lisää valkoviini, mausteet sekä vettä niin paljon, että simpukat peittyvät.
  5. Kiehauta ja laske lämpötilaa niin että liemi kiehuu juuri ja juuri.
  6. Keitä 10 minuuttia ja siilaa liemi talteen.
  7. Säästä myös simpukat.

Ohje simpukkakeitolle

  1. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.
  2. Lisää pilkotut fenkolit ja varsisellerit ja kuullota noin kolme minuuttia.
  3. Lisää liemi ja keitä niin että nesteestä haihtuu 2/3 ja maku voimistuu.
  4. Lisää kerma, kiehauta ja keitä hiljalleen viisi minuuttia.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Sekoita voi mukaan sauvasekoittimella.
  7. Jos haluat keittoon enemmän kuohkeutta, lisää maitoa kuumaan keittoon juuri ennen vaahdottamista.

Ohje simpukkasalaatille

  1. Sekoita raaka-aineet keskenään ja tarjoile keiton päällä.
     

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!