Upea menu à la Alex Nurmi.
Porsaan kassler | |
1 kg | Porsaan kassleria |
1 | Kokonainen sipuli |
1 dl | Persiljaa hienonnettuna |
0,5 dl | Tuoretta timjamia |
2 rkl | Oliiviöljyä |
2 rkl | Dijon sinappia |
Suolaa | |
Uunivuokaan | |
2 l | Lihalientä |
100 g | Herkkusientä |
2 | Sipulia |
2 | Porkkanaa |
5 | Laakerinlehteä |
Maustepippuria | |
Perunasalaatti | |
10 kpl | Uusia perunoita |
2 | Kevätsipulia |
5 kpl | Retiisejä |
10 | Isoa kaprista |
1 | Punasipuli |
2 rkl | Oliiviöljyä |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje kasslerille
- Poista kasslerin pinnalta kalvot pois.
- Sekoita raastettu valkosipuli, yrtit, öljy sekä sinappi tahnaksi ja levitä possun pintaan. Jätä maustumaan 4 tunniksi viileään ja grillaa sen jälkeen pintaan kaunis väri.
- Nosta paistettu filee uunivuokaan ja kaada lihaliemi mukaan.
- Paista paloitellut kasvikset pannulla ja lisää uunivuokaan mausteiden kanssa.
- Peitä foliolla ja hauduta yön yli ( 8-10 tuntia) 90-asteisessa uunissa. Kassler kypsyy näin mehukkaan ylikypsäksi. Jäähdytä liha vuoassa, leikkaa viipaleita ja grillaa lopuksi viipaleet.
- Haudutusliemestä saat helpon kastikkeen kun lisäät vähän kermaa ja sinappia mukaan.
Ohje perunasalaatille
- Keitä perunat napakan kypsäksi suolavedessä, jäähdytä ja lohko ne kulhoon.
- Leikkaa muut raaka-aineet paloiksi ja lisää ne perunoiden sekaan.
- Kaada öljy sekä mausteet joukkoon, sekoita ja tarjoile lihan seurana.
Reseptit: Alex Nurmi