Hummusplatter

Salaatit ja kasvisruoka
Hummusplatter -resepti - sopii esimerkiksi pääsiäispöytään

Hummusplatter sopii pääruoaksi tai late night snackiksi. Sen voi valmistaa vegaanisena käyttämällä Oumph kebab -suikaleita, mutta ruoka toimii mainiosti myös karitsan fileestä tai broilerin rinnasta tehtynä. Hummusplatterin maut ovat tuhdit, joten viinissäkin pitää olla kunnolla luonnetta, mutta myös raikkautta.

4:lle

Tarvitset:

Hummus:

1 prk kypsiä kikherneitä (230 g)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
½ sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Mausteinen Oumph:

1 pss Oumph Kebabia (280 g)
(tai 300 g karitsan fileetä tai broilerin rintaa)
1 sipuli
1 rkl öljyä
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl paprikajauhetta
¼ tl jauhettua kanelia
(1 tl savuaromia, jos teet karitsasta tai broilerista)

Persiljakastike:

½ ruukkua lehtipersiljaa
1 vihreä chili
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä

Lisäksi:

granaattiomenan siemeniä
paahdettuja pinjansiemeniä
lehtipersiljaa
paahdettuja pitaleipäpaloja

Valmistusohje:

Hummus:

  1. Valuta kikherneet ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää tehosekoittimeen valkosipuli, tahini, sitruunan mehu, oliiviöljy ja suola, sekoita mahdollisimman sileäksi tahnaksi. Lisää hieman vettä, jos hummus on makuusi liian paksua.
  2. Levitä hummus tarjoiluvadille ja lisää päälle paistettu Oumph ja persiljakastike. Viimeistele annos granaattiomenan siemenillä, paahdetuilla pinjansiemenillä ja tuoreella lehtipersiljalla. Tarjoile hummusplatter paahdettujen pitaleipäpalojen kanssa.

Mausteinen Oumph:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle juustokumina, korianteri, paprikajauhe ja kaneli, sekoittele hetki. Lisää sitten pannulle Oumph ja paista, kunnes Oumph on sulanut ja saanut kauniin paistuneen värin.
  2. Jos teet ruoan karitsasta tai broilerista, toimi näin: Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Valmista samalla tavalla kuin Oumph, mutta broilerin kohdalla pidä huoli, että liha on varmasti täysin kypsää. Karitsan voi halutessaan jättää mediumiksi.

Persiljakastike:

  1. Hienonna lehtipersilja ja vihreä chili, josta voit halutessasi poistaa siemenet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Resepti ja kuvat: Hanna Hurtta

Viinisuositus:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!