Appelsiini Crème Brûlée

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Appelsiini Creme Brulee valkoisella lautasella

Herkullinen jälkiruoka neljälle à la Alex Nurmi.

5 dl Kuohukermaa
1,1 dl Sokeria
1 Vaniljatanko
6 Kananmunankeltuaista
1 Appelsiini
  Koristeluun
1 dl Ruokosokeria
  Mansikoita
  Tuoretta minttua
  Appelsiinin liha

Ohje

  1. Kaada kattilaan kerma, sokeri, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinin kuori.

  2. Kiehauta seos ja jätä se jäähtymään hetkeksi.

  3. Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja lisää ne jäähtyneeseen (alle 80 asteiseen) seokseen.

  4. Sekoita hyvin mutta älä vatkaa, jottei seokseen tule liikaa ilmakuplia.

  5. Kaada seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes bryle on hyytynyt.

  6. Jäähdytä seos kylmässä mielellään yön yli.

  7. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria.

  8. Paahda sokeri rapeaksi polttimella ja koristele appelsiini-mansikkasalaatilla.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!