Herkullinen alkuruoka neljälle à la Alex Nurmi.
8 kpl | Keskikokoista punajuurta |
100 g | Fetajuustoa |
1 dl | Couscousryynejä |
1 dl | Kasvislientä |
1 dl | Punajuurimehua |
1 dl | Majoneesia |
1 rkl | Dijon-sinappia |
1 rkl | Oliiviöljyä |
1 rkl | Hunajaa |
Koristeluun | |
Salaattia | |
Sormisuolaa | |
Pippuria |
Ohje
-
Paahda punajuuret kypsiksi kuorineen 200-asteisessa uunissa n. 45 minuunin ajan.
-
Anna jäähtyä hetki ja kuori lämpimänä.
-
Leikkaa kypsät punajuuret lohkoiksi ja sekoita öljyn, hunajan ja mausteiden kanssa.
-
Kiehauta kasvisliemi sekä punajuurimehu kattilassa ja kaada couscousryynit joukkoon.
-
Nosta kattila liedeltä pois ja anna turvota 10 minuutin ajan.
-
Sekoita lämmintä couscousta välillä ja halutessasi voit lisätä hieman oliiviöljyä sekä suolaa joukkoon.
-
Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään ja koristele lautanen seoksella.
-
Asettele annos kauniisti lautaselle ja koristele tuoreilla salaateilla sekä raastetulla fetajuustolla.
Resepti: Alex Nurmi