Alex Nurmen herkullinen karitsan potka vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään. Ohje on neljälle.
4 kpl | Karitsan potkaa |
1 dl | Tuoreita yrttejä (timjami, minttu, rosmariini) |
1 rkl | Suolaa |
2 l | Lihalientä |
4 | Laakerinlehteä |
Portviinikastike | |
2 dl | Portviiniä |
2 dl | Demi glace |
1 dl | Paistolientä |
Tattirisotto | |
200 g | Risottoriisiä |
1 l | Tatteja |
2 | Isoa keltasipulia |
3 rkl | Valkosipulinkynttä hienonnettuna |
2 dl | Oliiviöljyä |
5 dl | Valkoviiniä (noin) |
1 dl | Kasvis- tai kanalientä |
1 dl | Mascarpone-juustoa |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje karitsanpotkalle
-
Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä.
-
Anna maustua 2 tunnin ajan.
-
Paista paistinpannulla lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa johon lisäät laakerinlehdet.
-
Hauduta 140-asteisessa uunissa 4 tunnin ajan.
Ohje tattirisotolle
-
Kuumenna oliiviöljy kattilassa.
-
Paista sienet ja sipulit öljyssä ja lisää risottoriisit joukkoon.
-
Kuullota seosta kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
-
Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.
-
Lisää kasvisliemi pienissä erissä, välillä haihduttaen.
-
Kypsennä, kunnes riisi on napakan kypsää.
-
Mausta risotto tuoreyrtillä, suolalla sekä mustapippurilla ja viimeistele lopuksi mascarponella.
Ohje portviinikastikkeelle
-
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä niin kauan kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
-
Tarkista maku ja tarjoile lihan kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi