Savulohi-parsapiiras

Rasvainen kala
Savulohi-parsapiiras Kastehelmi-lautasella

Tämä ohje on neljälle. Myös mainio piirakka kevään juhlien noutopöytiin tai vaikkapa vappubrunssille.

300 g Piirakkataikina
200 g Tuoreita vihreitä parsoja
150 g Lämminsavulohta
2 dl Keitettyä riisiä
1 Pieni purjosipuli
100 g Fetajuustoa
2 Tomaattia
1 tl Timjamia
  Suolaa
  Mustapippuria
  Munamaito
2 dl Maitoa
2 Kananmunaa
1 tl Suolaa

Ohje

  1. Keitä kuorituttuja parsoja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne välittömästi jääkylmässä vedessä kiehumisen jälkeen.

  2. Kauli piirastaikina kapeaan korkeareunaiseen paistovuokaan.

  3. Sekoita kulhossa keitetty riisi, savulohi, paloiteltu fetajuusto, hienonnettu purjosipuli sekä mausteet keskenään.

  4. Kaada seos piirastaikinan päälle ja nostele pinnalle parsatangot.

  5. Sekoita munamaito kulhossa ja kaada piirakan päälle.

  6. Sulje taikinareunat kiinni ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  7. Jäähdytä piirakka ja tarjoile parsasalaatin kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!