Peuran paistia ja juureslastuja à la Alex

Riista
Peuran paistia ja juureslastuja valkoisella lautasella

Tätä Alex Nurmen peuran pasti -reseptiä voi varioida myös muulle riistalle. 

800 g Peuran paistia tai muuta riistaa ulkofileetä
2 rkl Rypsiöljyä
1 tl Mustapippuria
1 tl Salviaa
1 tl Rosmariinia
2 tl Suolaa
  Juureslastut
600 g juureksia (porkkana, lanttu, palsternakka, selleri)
2–3 rkl Öljyä
1 tl Suolaa
  Mustapippuria

Ohje peuran paistille

  1. Murskaa huhmaressa kaikki mausteet hienoksi ja hiero ne paistin kylkeen. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Paista kuumalla pannulla väri lihan pintaan ja kypsennä paistia uunivuoassa 120-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58-60 astetta, noin tunnin ajan.
  3. Nosta vuoka pöydälle, peitä se kevyesti foliolla ja anna lihan vetäytyä 20 minuuttia.
  4. Kypsennä sillä aikaa juureslastut.

Ohje juureslastuille

  1. Kuori juurekset ja huuhtele ne hyvin juoksevalla vedellä.
  2. Leikkaa juureksista pitkiä siivuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ja sekoita ne kulhossa öljyn sekä mausteiden kanssa.
  3. Asettele maustuneet lastut uunipellille ja kypsennä 210-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Tarjoile paistin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!