Parsatagliatelle ja parmankinkkulastut on täydellinen herkku parsakauteen valkoisesta ja vihreästä parsasta. Katso ohje.
Parsatagliatelle, parmankinkkulastut sekä viirisiäisen munia
Mietitkö, mitä tarjoaisit parsan kanssa? Kokeile Alex Nurmen reseptiä, ja kokkaa parsan seuraksi tagliatellea, viiriäisenmunia sekä uunissa kuivatettuja parmankinkkulastuja. Tällä ohjeella valmistat herkullisen aterian neljälle ruokalijaille. Viiniksi suosittelemme cavaa tai Riesling-viiniä.
Ainesosat parsatagliatelleen
10 | Vihreää parsaa kuorineen |
10 | Valkoista parsaa kuorittuna |
100 g | Parmankinkkua |
8 kpl | Viiriäisenmunia |
2 | Kevätsipulia |
2 dl | Campo Viejo Cava Brut Reserva -kuohuviiniä |
2 dl | Vettä |
100 g | Voita |
1 tl | Suolaa |
Ohjeet
-
Levitä kinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa 100-asteisessa uunissa 15 min ajan.
-
Nosta rapeat kinkkuviipaleet talouspaperin päälle ja kuivaa ylimääräinen rasva pois.
-
Murskaa lastuja pienemmiksi ja jätä pöydälle odottamaan annoksen valmistumista.
-
Keitä viiriäisenmunia 2,5 minuuttia. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja kuori ne.
-
Leikkaa raa´asta parsasta ohutta, pitkää suikaletta mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.
-
Kiehauta vesi, kuohuviini sekä voi ja lisää mausteet joukkoon.
-
Kypsennä parsasuikaleita 2 min ajan ja siivilöi lopuksi pois liemestä.
-
Nostele lautaselle ja koristele parmankinkkurouheella, viiriäisenmunilla, kevätsipulilla sekä haudutusliemellä.
Resepti: Alex Nurmi