Sienirisotto à la Alex

Rasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Sienet
Sienirisotto valkoisella lautasella

Herkullinen sienirisotto lisukkeeksi hyvälle lihalle tai vaikkapa kylmäsavulohicarpaccion kanssa. Toimii myös pääruokana.

200 g Risottoriisiä
1 l Metsäsieniä viipaloituna
1 Salottisipuli hienonnettuna
1 Valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviiniä
n. 4 dl Kasvislientä
1 dl Parmesanjuustoa raastettuna
1 dl Ruohosipulia tai basilikaa hienonnettuna
3 rkl Oliiviöljyä
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit ja sipulit, ja kuullota niitä kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

  2. Sekoita joukkoon viipaloidut sienet ja kuullota vielä hetki.

  3. Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.

  4. Lisää kasvisliemi pienissä erissä välillä haihduttaen.

  5. Kypsennä kunnes riisi on napakan kypsää.

  6. Mausta risotto parmesan-juustoraastella, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

  7. Levitä lohisiivut lautaselle ja koristele kuorituilla, halkaistuilla munilla sekä salaatilla, karpaloilla sekä mädillä.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!