Munakoisolasagne eli melanzane à la Alex

Salaatit ja kasvisruoka
Munakoisolasagnea valkoisella lautasella

Alex Nurmen munakoisolasagnen reseptillä valmistat tarjottavaa vaikkapa illanistujaisiin. Ihana resepti erityisesti sinulle, joka rakastat vuohenjuustoa. 

3 Munakoisoa
3 dl Tomaattikastiketta
100 g Vuohenjuustoa ohuina siivuina
1,5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Suolaa
  Mustapippuria
  Basilikaa
  Vuohenjuustokreemi
100 g Vuohenjuustoa ilman kuorta
0,5 dl Kermaa
2 rkl Jacob’s Creek Riesling -valkoviiniä
2 oksaa Timjamia

Ohje melanzane

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi, noin kahden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi.

  2. Sirottele päälle hieman suolaa ja itketä munakoisoja 30 minuuttia. Näin niistä häviää kitkeryys.

  3. Vuoraa terriinivuoka leivinpaperilla. Vuoraa paperoitu vuoka munakoisoviipaleilla.

  4. Kuivaa jäljelle jäävistä munakoisoista puolet, kieritä ne vehnäjauhoissa ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.

  5. Täytä terriinivuoka latomalla munakoisoja, vuohenjuustoa, tomaattikastiketta ja mausteita päällekkäin vuorotellen kuin tekisit lasagnea.

  6. Kypsennä vuokaa 160-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

  7. Uunista ottamisen jälkeen laita vuoan päälle kaistale leivinpaperia ja pieni paino, jotta melanzane prässääntyy ja ylimääräiset nesteet valuvat ulos.

  8. Jäähdytä lopuksi täysin kylmäksi jääkaapissa.

  9. Tarjoiluvaiheessa leikkaa melanzanesta halutun kokoisia paloja.

  10. Lämmitä palat uunissa ja tarjoile vuohenjuustokreemin kanssa.

Ohje vuohenjuustokreemille

  1. Kiehauta kerma, valkoviini ja timjami kattilassa.
  2. Siivilöi ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
  3. Tarjoile melanzanen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!