Juustokakku, joka vie hedelmäiselle maullaan trooppisiin maisemiin. Päällä oleva kiille on valmistettu Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeristä ja koristeltu runsain hedelmin ja marjoin.
noin 10 annosta
Tarvitset
Keksipohja
150 g digestivekeksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
Kiille
3 liivatelehteä
140 g ananasta
2 dl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
3 rkl sokeria
Koristeluun
2 säilyke persikkaa lohkottuna
1 kiivi kuorittuna ja lohkottuna
1 passiohedelmä halkaistuna
1 dl kotimaisia vadelmia
n. 1 dl mansikoita
Tee näin:
Keksipohja
- Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulaan voihin.
- Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
- Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.
- Laita pohja pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
- Vaahdota kerma vaahdoksi.
- Vatkaa yhteen sokerit ja tuorejuusto.
- Kuumenna 1 rkl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan juomaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten.
- Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kiille
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Aja ananakset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.
- Lisää ananasseos, sokeri ja Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzer kattilaan ja kiehauta.
- Purista liivatteista vesi ja sulata ne nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki.
- Valuta kiille jääkaapissa hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Nosta kakku takaisin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.
Koristelu
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele koristeet kakun pintaan haluamallasi tavalla, juuri ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Sari Spåra