Trooppinen juustokakku

Jälkiruoka
Trooppinen juustokakku -resepti

Juustokakku, joka vie hedelmäiselle maullaan trooppisiin maisemiin. Päällä oleva kiille on valmistettu Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeristä ja koristeltu runsain hedelmin ja marjoin.

noin 10 annosta

Tarvitset

Keksipohja

150 g digestivekeksejä
75 g sulatettua voita

Täyte

6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä

Kiille

3 liivatelehteä
140 g ananasta
2 dl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä
3 rkl sokeria

Koristeluun

2 säilyke persikkaa lohkottuna
1 kiivi kuorittuna ja lohkottuna
1 passiohedelmä halkaistuna
1 dl kotimaisia vadelmia
n. 1 dl mansikoita

Tee näin:

Keksipohja

  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulaan voihin.
  2. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikkaa apuna käyttäen.
  4. Laita pohja pakkaseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte

  1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma vaahdoksi.
  3. Vatkaa yhteen sokerit ja tuorejuusto.
  4. Kuumenna 1 rkl Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzeriä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan juomaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen sähkövatkaimella samalla vatkaten.
  6. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen ja kaada seos keksipohjan päälle.
  7. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kiille

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Aja ananakset tehosekoittimessa sileäksi seokseksi.
  3. Lisää ananasseos, sokeri ja Gato Negro Breeze Tropical -wine spritzer kattilaan ja kiehauta.
  4. Purista liivatteista vesi ja sulata ne nesteeseen. Anna kiilteen jäähtyä hetki.
  5. Valuta kiille jääkaapissa hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen. Nosta kakku takaisin jääkaappiin vielä pariksi tunniksi, jotta kiille hyytyy.

Koristelu

  1. Irrota kakku varovasti vuoasta ja asettele koristeet kakun pintaan haluamallasi tavalla, juuri ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!