Marjaisa naked cake eli avoin täytekakku, jonka kostutukseen käytetään Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä. Gato Negro Breeze Fresh Berries vie marjaisan kakun uusiin ulottuuvuksiin.
noin 10 annosta
Tarvitset
Pohja
100 g sulatettua voita
5 keskikokoista munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
n. 2 dl Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzeriä
Täyte
4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
3 rkl vanilliinikreemijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Väliin ja koristeeksi
n. 3 dl mansikoita
n. 2 dl mustikoita
n. 2 dl kotimaisia vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
Pohjan valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vatkaa munat, sokeri ja vaniljajauhe vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt voisula muna-sokerivaahtoon.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun, noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan alumiiniseen kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
- Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Täytteen valmistus
- Vatkaa kerma, tomusokeri ja vanilliinikreemijauhe jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto.
Kakun kokoaminen
- Nosta ensimmäinen pohja kakkuvadille. Kostuta pohja Gato Negro Breeze Fresh Berries -wine spritzerillä.
- Levitä 1/3 osa täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Lisää täytteen päälle 1/3 osa marjoista.
- Toista edellä olevat kohdat joka kerroksittain.
- Koristele kakku vielä sitruunamelissan lehdin.
Resepti ja kuva: Sari Spåra