Syysjuureksia, hasselpähkinää ja fetaa

Salaatit ja kasvisruoka
Ruoka-annos: syysjuureksia hasselpähkinöiden kera

Alex Nurmen syysjuuresten kanssa maistuu hasselpähkinä ja fetajuusto. Ohje on kuudelle.

  Syysjuurekset
1 Selleri, iso
6 Maa-artisokkaa, isoja
8 Naattiporkkanaa
4 Naurista
4 Sipulia
200 g Hasselpähkinää
400 g Fetajuustoa
1 dl Oliiviöljyä
2 tl Merisuolaa
  Hunajaa
  Yrttiöljy
1 ruukku Persiljaa
1 ruukku Basilikaa
1 dl Öljyä
1 dl Suolaa

Ohje juureksille

  1. Leikkaa kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja kaada öljyä tasaisesti juuresten pintaan.
  2. Kypsennä juureksia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
  3. Kääntele muutaman kerran juureksia paiston aikana.

Ohje hasselpähkinät ja yrttiöljy

  1. Paahda 180-asteisessa uunissa viisi minuuttia ja hiero pyyhkeellä enimmät kuoret pois. Murskaa kevyesti.Ohje hasselpähkinät
  2. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja sekoita yrttiöljy tasaiseksi.

  3. Mausta juurekset yrttiöljyllä ja tarjoa paahdettujen hasselpähkinöiden sekä fetajuuston kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!