Tahmea päärynäsuklaakakku

Jälkiruoka Suklaa
Tahmea päärynäsuklaakakku -resepti portviinille

(n. 8-10:lle hengelle)

Tarvitset:

200 g tummaa (pähkinä)suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitovaniljaa
2, 5 dl vehnäjauhoja
2 pientä päärynää

Koristeluun:
1 tl kaakaojauhetta

Lisukkeeksi:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria

Valmistusohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä pienehkössä kattilassa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Vatkaa tällä välin kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munasokerivaahtoon. Siivilöi leivinjauhe, aitovanilja ja vehnäjauhot taikinamassaan varovasti käännellen.
  3. Kostuta leivinpaperi veden alla ja purista se tiukasti nyrkissä kuivaksi. Avaa leivinpaperi ja aseta se n. 28 senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kaada kakkutaikina vuokaan. Huuhtele ja kuivaa päärynät ja puolita ne. Siivuta ja asettele päärynänpuolikkaat viuhkamaiseen muotoon ja asettele ne kakun päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kakun sisus saa jäädä valuvaksi - varo siis ettet paista kakkua liikaa.
  5. Viimeistele kakku ripottelemalla sen päälle kaakaojauhetta siivilän läpi. Tarjoile kermavaahdon kera.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!