Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja basilikaöljyä

Keitot Salaatit ja kasvisruoka
Wasabilla maustettu omenainen palsternakkakeitto ja basilikaöljyä

Tarvitset keittoon:

5 dl palsternakkasosetta
1 pienehkö kirpeä omena pieneksi pilkottuna tai 2 dl sokeritonta omenasosetta
2 dl vettä
1 dl kaurakermaa
1 kasvisfondiannos tai kuutio
2 tl vasabitahnaa
½ tl mustapippuria rouheena 
hieman meri- tai ruususuolaa myllystä

Koristeluun:
Kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia

Tarvitset basilikaöljyyn:

½ ruukkua basilikaa
1 dl hyvää öljyä
2 tl siideri- tai muuta vaaleaa viinietikkaa
hieman suolaa ja pippuria

Tee basilikaöljy näin:

  1. Poista basilikasta puumaisimmat varret ja silppua sauvasekoittimen tai pienen blenderin kulhoon.
  2. Lisää öljy, viinietikka, suola ja pippuri.
  3. Surauta tasaiseksi juoksevaksi tahnaksi.
    (säilyy noin viikon hyvänä jääkaapissa)

Tee keitto näin:

  1. Laita palsternakkasose, pilkotut omenat tai sose, vesi, kasvisfondi- tai kuutio, vasabi ja pippuri kattilaan.
  2. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
  3. Surauta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. (jos käytit omenasosetta, voit hypätä tämän vaiheen yli)
  4. Nosta keitto takaisin liedelle, lisää kaurakerma ja kiehauta.
  5. Nosta keitto lautasille, rouhi päälle aavistus suolaa, koristele basilikaöljyllä ja kuivatuilla syötävillä kukilla.

Vinkki:
Jos haluat päästä vielä helpommalla, niin käytä tuoreen omenan sijaan sokeroimatonta omenasosetta. Tarvitset sitä noin 2 dl.

Voit myös lisätä keittoon hieman sitruunamehua hapoksi.

Kuvat ja resepti: Tiina Varjus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!