(4:lle)
Tarvitset:
1,5 dl Reilun kaupan riisiä
vettä keittämiseen
2 broilerin rintafilettä
oliiviöljyä paistamiseen
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
sormisuolaa
Reilun kaupan mustapippurirouhetta
1 pkt (200 g) feta-juustoa
kourallinen ruusukaaleja
kourallinen pikkupaprikoita
pieniä terttutomaatteja
loraus oliiviöljyä
sormisuolaa
Reilun kaupan mustapippurirouhetta
Valmistusohje:
- Laita riisi keittymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Riisin kypsyessä paahda broilerifileet kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Mausta kanat hunajalla, sormisuolalla sekä mustapippurirouheella. (Voit halutessasi ottaa kanoihin paistopinnan pannulla, ja loppukypsentää ne kasvisten kanssa uunissa.)
- Asettele feta-juusto, halkaistut ruusukaalit sekä pikkupaprikat ja tomaatit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Pirskottele juuston ja kasvisten päälle oliiviöljyä, sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta. Paahda aineksia uunin keskitasolla noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat ottaneet itseensä kauniin paahteisen ruskean pinnan.
- Kokoa annos kumoamalla ylimääräisestä vedestä valutettu riisi lautasen pohjalle. Asettele paahdetut kasvikset, feta-juusto sekä viipaloidut broilerifileet riisin päälle. Tarjoile salaatti lämpimänä.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman