Thai-kalakeitto

Itämainen ruoka Rasvainen kala
Lempeä thai-kalakeitto -resepti ja valkoviinisuositus

(n. 4:lle hengelle)

Tarvitset:

1 l kalalientä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl kalakastiketta

200 g tuoreita herkkusieniä
50 g nuudelia
300 g vaaleaa kalaa (esim. kuhafilettä, ruodotonta)
200 g katkaravunpyrstöjä

Viimeistelyyn:
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen hienonnettua kevätsipulia
kourallinen hienonnettua korianteria
1 limetti lohkoina

Valmistusohje:

  1. Mittaa kalaliemi, inkivääritahna, sitruunaruohotahna ja hienonnettu valkosipuli sekä chili kattilaan. Lisää liemeen myös kaffirlimetinlehdet ja kalakastike. Anna liemen kiehahtaa.
  2. Puhdista ja huuhtele sienet huolellisesti. Viipaloi ne ja lisää liemeen.
  3. Lisää keittoon myös nuudelit, kuutioidut kalafileet sekä katkaravut. Anna keiton kiehua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
  4. Viimeistele lopuksi keitto lohkotuin kirsikkatomaatein sekä hienonnetuin yrtein. Purista limetinlohkot keittoon juuri ennen tarjoilua.

 

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!