Empanada - lihapasteija

Mausteiset makkarat Nauta Noutopöytä Pikkusuolaiset
Empanada -lihapasteija resepti

Tällä Empanada-reseptillä valmistat noin 20 kpl keskikokoista lihapasteijaa. Empanadat ja muut pienet suupalat sekä suolaiset sormisyötävät on oivallista juhlaruokaa, jota on helppo syödä jutustelun lomassa. Tarjoa empanadojen seurassa paikallisia, chileläisiä viinejä. 

 

Tarvitset: 

Taikina
7 dl vehnäjauhoja
150 g jääkaapin kylmää voita
1 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
1 kpl kananmuna piirakan voiteluun

Täyte
200 g naudan jauhelihaa
120 g chorizoa
2 kpl tomaattia
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl mieto chili
1 tl suolaa/oman maun mukaan
1 tl savupaprikaa

  1. Mittaa jauho sekä suola kulhoon, sekoita.
  2. Nypi voi ja jauho käsin tasaiseksi muruseokseksi.
  3. Lisää kylmä vesi joukkoon ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä.
  4. Peitä taikina esim. kelmulla ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  5. Valmista sillä aikaa lihapasteijan täyte pannulla.
  6. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit. Leikkaa chorizo pienisi paloiksi.
  7. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.
  8. Ruskista jauheliha. Lisää chorizo ja sipulit joukkoon. Anna kuullottua hetki.
  9. Lisää tomaatit ja mausteet. Sekoita hetki ja anna jäähtyä.
  10. Kauli taikinasta ohut levy. Painele pyöreällä muotilla taikinapaloja.
  11. Kostuta taikinoiden reunoja kylmällä vedellä.
  12. Annostele täyte keskelle ja rypytä reunat tiiviisti kiinni puolikuun muotoon
  13. Nosta uunipellille ja voitele kananmunalla.
  14. Paista uunin keskitasolla 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Kunnes väri on kaunis.

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Viini- ja muut vinkit empanadojen kanssa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!