Vihersimpukat aasialaiseen tapaan

Itämainen ruoka Simpukat, osterit
Vihersimpukat resepti

(4:lle)

Tarvitset:

500 g vihersimpukoita (pakaste)

Kastike simpukoille:
4 rkl soijakastiketta
4 rkl vettä
0,5 tl sormisuolaa
2 rkl sokeria
puolikas tuore chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
3 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 limetin mehu

Viimeistelyyn:
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistusohje:

  1. Poista simpukat pakkauksestaan ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille simpukanliha ylöspäin.
  2. Mikäli käytät pakastesimpukoita, anna niiden sulaa rauhassa noin parin tunnin ajan. Irrota simpukanlihat kuorestaan kevyesti veistä apuna käyttäen. (Voit kypsentää simpukat myös jäisinä, mutta tällöin niistä irtoaa hieman enemmän nestettä.)
  3. Valmista maustekastike. Sekoita soijakastike, vesi, suola, sokeri, hienonnettu chili, inkivääri, valkosipuli, korianteri, kevätsipuli ja limetin mehu keskenään. Tarkasta kastikkeen maku, ja lisää tarvittaessa mausteita. Tavoitteena on saada kastikkeeseen juuri sopiva suolaisenmakea ja hapokas vivahde.
  4. Lusikoi kastike simpukoiden päälle, ja kypsennä niitä 225 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan. Ole tarkkana, älä päästä simpukoita kuivumaan liiaksi!
  5. Nostele simpukat kuorineen tarjoiluastioille, viimeistele annokset kevätsipulilla ja korianterilla ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!