Marinoitu tonnikala, avokadokreemi ja japanilainen kurkkusalaatti

Itämainen ruoka Vähärasvainen kala
Marinoitu tonnikala, avokadokremi ja japanilainen kurkkusalaatti

Marinoitua tonnikalaa

Tarvitset: 

500 g tuoretta tonnikalaa
3 limeä
1 dl hienonnettua korianteria
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
2 tl suolaa

Tee näin:

  1. Raasta limen kuoret. Purista mehut kulhoon ja lisää kuoriraaste. Lisää hienonnettu korianteri, chili, inkivääri, sokeri sekä suola ja sekoita hyvin keskenään.
  2. Leikkaa tonnikalafileestä 4 cm x 3 cm paksuja tankoja ja nostele ne mausteliemeen marinoitumaan (liemen happo kypsentää kalan napakasti). Anna maustua vähintään kolmen tunnin ajan kylmässä.
  3. Leikkaa tonnikalapalat siivuiksi ja asettele kauniisti lautaselle. Tarjoile avokadokreemin ja japanilaisen kurkkusalaatin kanssa.

Avokadokreemi

Tarvitset:

1 syöntikypsä avokado
1 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

  1. Sekoita avokadon liha, ranskankerma ja mausteet keskenään sauvasekoittimella silkkisen hienoksi ja lusikoi tarjoiluastiaan kastikkeeksi.

Japanilainen kurkkusalaatti

Tarvitset: 

1 kurkku
50 g cashewpähkinöitä

Tee näin:

  1. Kuori kurkku, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja nosta kastikkeen joukkoon maustumaan tunnin ajaksi kylmään.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele valmiin salaatin päälle koristeluvaiheessa.

Tarvitset:

Kastikepohja:
1,5 dl riisiviinietikkaa
1 rkl chilikastiketta
1 punasipuli
1 dl kevätsipulia suikaloituna
1 valkosipulinkynsi

Tee näin:

  1. Leikkaa punasipuli hienoiksi kuutioiksi sekä valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja nosta kaikki sipulit kulhoon. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita.
  2. Anna maustua hetki ja kaada lopuksi joukkoon kurkut ja anna maustua.

Resepti: Alex Nurmi
Kuva: Mari Moilanen

Juomasuositus:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!