Jättikatkarapu-mangonigirit

Itämainen ruoka Sushi Äyriäiset
Sushi ja viini | Jättikatkarapu-mangonigirit -resepti

4 hengelle

Tarvitset:

5 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
5 dl vettä

Mausteliemi:

2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
2 tl yuzua
1 pieni kypsä mango

Lisäksi:

wasabia
1 pkt tiikeriravun pyrstöjä (pakasteesta)
soijakastiketta
garia eli marinoitua sushi-inkivääriä

Valmistus:

  1. Huuhtele riisiä juoksevan veden alla huolellisesti, kunnes pois valuva vesi on kirkasta. Laita riisi laakeaan kattilaan veden kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljaa kiehuen 15 minuutin ajan. Kun riisi on kypsää, ota kattila pois hellalta, mutta anna riisin vielä levätä hetki ennen maustamista kannen alla.
  2. Sekoita riisiviinietikka, yuzu, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta seos niin, että suola ja sokerit sulavat. Kaada riisi laakeaan vuokaan, kaada päälle etikkaseos ja nostele etikkaseos riisin joukkoon.
  3. Pilko mango pieniksi kuutioiksi ja sekoita riisin joukkoon. Valmista nigireiksi joko muotilla tai kädellä muotoillen. Sipaise riisin päälle wasabia ja viimeistele tiikeriravun pyrstöllä. Tarjoa soijakastikkeen ja sushi-inkiväärin kanssa.

Resepti ja kuva: Mari Moilanen

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!