Jouluinen Kahlúa kuivakakku suklaamurulla

Suklaa
Jouluinen Kahlúa-suklaamurukakku

Kuivakakku löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta joulupöydästä. Suklaamurut ja Kahlúa kuivakakun ainesosina tuovat kakkuun juhlan tuntua ja makuun täyteläisyyttä.

Kaada lasiin kakun seuraan Kahlúaa sellaisenaan, tai valmista kakun kanssa tarjottavaksi esimerkiksi Kahlúa-kahvi.

Katso Kahlúan joulupöytään sopivat cocktailreseptit täältä.

Jouluinen Kahlúa kuivakakku suklaamurulla

(noin 1,5 l kakkuvuoka)

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
100 g maidotonta tummaa suklaata
3,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl Kahlúa-kahvilikööriä

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
2. Murskaa suklaa veitsellä leikkuulaudan päällä.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja taikinaan varovasti käännellen vuorotellen kahviliköörin
kanssa. Sekoita pieni osa jauhoista murskatun suklaan sekaan ja kääntele suklaat taikinan joukkoon.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Käytä gluteenitonta korppujauhoa.)
5. Paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia, uunista riippuen. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun
levätä vuoassa muutaman minuutin ennen kakun kumoamista lautaselle uunista oton jälkeen.
6. Koristele täysin jäähtynyt kakku halutessasi paksuhkolla tomusokerikuorrutteella (= 2 dl tomusokeria + 1–2
rkl vettä sekoitetaan tasaiseksi).

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!