Kahlúa tuo juhlan tuntua joulun jälkiruokapöytään

Kahlúa-kahvilikööri sopii leivontaan - katso Kahlúa-kakun resepti
02.12.2020

Kahlúa-kahvilikööri täydentää joulun juhlapöydän. Kahúasta taiot joulunajan kylmät ja kuumat cocktailit, mutta tiesitkö, että Kahlúa toimii erinomaisesti myös jälkiruokien ja leivonnaisten ainesosana?

Kahlúa joulun kuivakakun ainesosana

Kuivakakku löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta joulupöydästä. Suklaamurut ja Kahlúa kuivakakun ainesosina tuovat kakkuun juhlan tuntua ja makuun täyteläisyyttä.

Kaada lasiin kakun seuraan Kahlúaa sellaisenaan, tai valmista kakun kanssa tarjottavaksi esimerkiksi Kahlúa-kahvi.

Katso Kahlúan joulupöytään sopivat cocktailreseptit täältä.

Jouluinen Kahlúa kuivakakku suklaamurulla

(noin 1,5 l kakkuvuoka)

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
100 g maidotonta tummaa suklaata
3,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl Kahlúa-kahvilikööriä

  1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten.
  2. Murskaa suklaa veitsellä leikkuulaudan päällä.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja taikinaan varovasti käännellen vuorotellen kahviliköörin kanssa. Sekoita pieni osa jauhoista murskatun suklaan sekaan ja kääntele suklaat taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Käytä gluteenitonta korppujauhoa.)
  5. Paista kakkua 175 asteessa n. 45 minuuttia, uunista riippuen. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun levätä vuoassa muutaman minuutin ennen kakun kumoamista lautaselle uunista oton jälkeen.
  6. Koristele täysin jäähtynyt kakku halutessasi paksuhkolla tomusokerikuorrutteella (= 2 dl tomusokeria + 1–2 rkl vettä sekoitetaan tasaiseksi).

Kahlúa
Tummanruskea, täyteläinen, paahteinen, kahvinen, kevyen suklainen.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!