Graavilohitartar

Vähärasvainen kala
Graavilohitartar ja

Valmista alkupalaksi graavilohitartar, joka koristellaan mädillä, sitruunalla ja tillillä, ja tarjoillaan Maalahden limpun kanssa. Makuelämyksen täydentää ryhdikäs valkoviini.

200 g graavattua lohta
1 kpl pieni punasipuli
1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl dijon sinappia
1/4 tl valkopippuria
150 g smetanaa
Lisäksi sitruunaa
  mätiä
  tuoretta tilliä
  Maalahden limppua

4:lle

200 g graavattua lohta
1 pieni punasipuli

1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 tl dijon sinappia

1/4 tl valkopippuria
150 g smetanaa

Lisäksi
sitruunaa
mätiä

tuoretta tilliä

Maalahden limppua

  1. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. Tarkista maku.
  4. Lusikoi seosta joko leiville tai annoslusikoille.
  5. Tarjoa seurana sitruunaa, mätiä, tuoretta tilliä ja Maalahden limppua.

 

Resepti ja kuvat: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!