Patatas bravas, espanjalaiset tapasperunat

Pikkusuolaiset Salaatit ja kasvisruoka Tapas ja antipasti Tulinen
Patatas bravas, espanjalaiset tapasperunat

Tarvitset:

1 kg perunoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl savupaprikaa
suolaa oman maun mukaan

Tee näin:

  1. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kulhossa.
  2. Leikkaa pestyt perunat keskikokoisiksi lohkoiksi ja lisää perunat maustemarinadin sekaan.
  3. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Tarjoile tomaattikastikkeen ja aiolin kera.

Tomaattikastike

Tarvitset:

2 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl tulista chilikastiketta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl hienonnettua persiljaa

Tee näin:

  1. Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota pannulla oliiviöljyssä.
  2. Lisää muut raaka-aineet joukkoon ja hauduta keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoile jäähtyneenä perunoiden kanssa.

Resepti: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!