Liekitetty lohisashimi

Itämainen ruoka Rasvainen kala
Liekitetty lohisashimi -resepti

4:lle

Tarvitset:

250 g nypittyä ruodotonta lohifileetä
seesaminsiemen-wasabimausteseosta (maustehyllystä)

Lisäksi:
vähäsuolaista soijakastiketta

Tarvitset myös:
Liekittimen

Valmistusohje:

  1. Poista lohifileestä nahka huolellisesti. Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa se kevyesti talouspaperilla.
  2. Viipaloi filee ohuiksi siivuiksi terävää veistä apuna käyttäen.
  3. Asettele fileepalat kuumuutta kestävälle alustalla ja liekitä niitä vain pintapuolelta varovasti kunnes ne ottavat väriä itseensä.
  4. Asettele lohet kauniisti tarjoiluastialle paahdettu pinta ylöspäin. Koristele annos seesaminsiemen-wasabimausteseoksella.
  5. Tarjoile sashimi soijakastikkeen kera.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!