4:lle
Tarvitset:
250 g nypittyä ruodotonta lohifileetä
seesaminsiemen-wasabimausteseosta (maustehyllystä)
Lisäksi:
vähäsuolaista soijakastiketta
Tarvitset myös:
Liekittimen
Valmistusohje:
- Poista lohifileestä nahka huolellisesti. Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa se kevyesti talouspaperilla.
- Viipaloi filee ohuiksi siivuiksi terävää veistä apuna käyttäen.
- Asettele fileepalat kuumuutta kestävälle alustalla ja liekitä niitä vain pintapuolelta varovasti kunnes ne ottavat väriä itseensä.
- Asettele lohet kauniisti tarjoiluastialle paahdettu pinta ylöspäin. Koristele annos seesaminsiemen-wasabimausteseoksella.
- Tarjoile sashimi soijakastikkeen kera.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman