Raparperigalette

Jälkiruoka
Raparperigalette -resepti

Tarvitset:

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
100 g kylmää voita kuutioituna
3 rkl jääkylmää vettä

Täyte:
5 dl raparperia pilkottuna
1,25 dl sokeria
150 g ranskankermaa
1 kananmuna

Lisukkeeksi:
vaniljavaahtoa

Valmistusohje:

  1. Aloita galeten leipominen pohjan valmistamisella. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään kulhossa.
  2. Lisää joukkoon jääkaappikylmä kuutioitu voi, ja nypi taikina tasaiseksi.
  3. Lisää vesi taikinan joukkoon lusikallinen kerrallaan koko ajan taikinaa vaivaten.
  4. Muotoile ja kokoa taikina palloksi ja kääri se napakasti kelmun sisään. Laita taikina lepäämään jääkaappiin toviksi.
  5. Esivalmistele raparperitäyte. Kuori ja siisti raparperien varret, ja pilko ne noin sentin kokoisiksi paloiksi.
  6. Sekoita ranskankerma, sokeri ja kananmuna tasaiseksi seokseksi erillisessä kulhossa.
  7. Ota taikinapallo kelmusta ja aseta se leivinpaperille. Kauli taikina pyöreäksi tasaiseksi levyksi.
  8. Kaada ranskankermaseos taikinapohjan päälle siten, että reunoista jää muutama sentti paljaaksi.
  9. Kumoa raparperipalat täytteen päälle tasaisesti ja käännä galeten reunat piiraan keskiosaa kohden.
  10. Mikäli tykkäät makeammasta piiraasta, voit ripotella vielä hieman sokeria raparperien päälle.
  11. Paista galettea 200 asteessa n. 35 minuutin ajan.
  12. Tarjoile jäähtynyt galette vaniljavaahdon kera.

Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!