Kotimaiset kuplat kruunaavat kesän juhlat

Kotimaiset kuplat kruunaavat kesän juhlat
Kuva: Heidi Kjellman
14.06.2018

Kesällä on syytä juhlaan. Niin pienet kuin isommatkin juhlat ja illanistujaiset muistetaan laadukkaasta juoma- ja ruokatarjoilusta.

Suomessa kotimaisista marjoista valmistettu Valkia kruunaa kesän juhlapöydän kuplillaan ja hienostuneella, hennon mustikkaisella makumaailmallaan. Juoma sopii tarjoiltavaksi sellaisenaan maljajuomana tai vaikka juhlajuomana läpi koko juhlien.

Kokoa juhlien ruokatarjoiluksi pientä sormisyötävää sekä runsaasti tuoreita hedelmiä ja marjoja.

Valkia
Puolikuiva, keskihapokas, mustikkainen, kevyen metsämarjainen, hennon sitruksinen, raikas. rosee.

Jos tarjoat Valkia-kuohuviiniä läpi juhlien, myös ruokien seurana, kokeile näistä reseptejä:

Kylmäsavuporomousse ja mustaherukkahilloke

Kylmäsavuporomousse
50 g kylmäsavuporoa
100 g smetanaa
50 g turkkilaista jogurttia
suolaa ja sokeria maun mukaan

Sekoita smetana, turkkilainen jogurtti ja mausteet keskenään. Murusta kylmäsavuporo sekaan ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

Mustaherukkahilloke
Mustaherukoita
Sokeria

Sekoita mustaherukat (tuoreet tai pakaste) ja sokeri kattilassa ja keitä niitä hetken aikaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Annostele mousse juuri ennen tarjoilua ruissipsien päälle. Laita päälle mustaherukkahilloketta ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tuulihatut

Tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän piknikeille. Samasta taikinasta voi tehdä niin suolaisia ja makeita versioita. Makeiden tuulihattujen seuraksi tarjotaan tyylikästä Valkia-kuohuviiniä, joka on täydellinen pari näille klassikkoleivonaisille.

kaksi pellillistä

Tarvitset

2 1/2 dl maitoa
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

Kermavaahtoa ja tuoreita marjoja

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kuumenna maito voin kanssa kattilassa, kunnes voi on sulanut ja neste on höyryävän lämmintä.
3. Sekoita nesteen joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki ja sekoita kunnolla niin, ettei taikina tartu kattilan seiniin. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
4. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten aina välillä rivakasti. Lisää leivinjauhe viimeisen munan kanssa yhtä aikaa.
5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tai nostele lusikalla joko pieniä pötköjä tai ruusukkeita leivinpaperoidulle pellille.
6. Paista tuulihattuja uunin keskitasossa noin puoli tuntia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana tai tuulihatut lässähtävät.
7. Avaa jäähtynyt tuulihattu terävällä veitsellä ja täytä joko makealla tai suolaisella täytteellä ja tarjoa.

Resepti: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!